Leagă acolo unde doare

Prin har sunteţi mântuiţi. (Efeseni 2:5)

Eduardo Galeano, prestigiosul scriitor născut în Uruguay, povesteşte că un pastor pe nume Miguel Brun a avut o conversaţie foarte interesantă cu şeful indienilor din Chaco, Paraguay. Povestind finalul întâlnirii, Galeano spune că „şeful, cu mult calm şi linişte, a ascultat neclintit” mesajul care i-a fost citit în propria limbă. După un moment de gândire, şi-a exprimat părerea spunându-i misionarului: „E mişcător. Mult şi foarte bine. Dar leagă-mă acolo unde mă doare” (Edwardo Galeano, Cartea îmbrăţişărilor, p. 16).

Ce trist este când oamenii gândesc că ceea ce le spunem nu este pertinent pentru viaţa noastră! Da, este adevărat că anunţăm un mare adevăr. Dar deseori mesajul nostru leagă acolo unde nu e nevoie. Dar când vorbim despre mântuirea lui Hristos, aceasta este o temă care leagă întotdeauna şi leagă bine acolo unde ne doare cel mai tare, pentru că pune în evidenţă marea noastră nevoie: noi suntem mari păcătoşi, care avem nevoie de un mare Mântuitor. Sângele lui Hristos va face apel la cotloanele cele mai retrase din sufletul nostru. Va pătrunde acolo unde nimeni nu o poate face. Nu se merită să continuăm să negăm adevărata noastră condiţie şi nici să ne ascundem în spatele unei religiozităţi simple; sângele lui Isus poate nu numai să „ne ierte de păcate”, dar şi „să ne cureţe de orice nelegiuire” (1 Ioan 1:9).

Trebuie să facem ceva pentru a primi această mântuire? Să vedem ce spune Biblia: „El ne-a mântuit nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui” (Tit 3:5). Ce am făcut noi? Nimic! Şi de ce ne-a mântuit? Pentru că ne iubeşte!

Îmi place această declaraţie a lui Ellen White: „Hristos a murit pentru noi. Satana va veni să ne spună: „Tu eşti păcătos şi nu-ţi poţi îmbunătăţi condiţia.” Da, ştiu că sunt păcătos, şi tocmai din această cauză am nevoie de un Mântuitor. Mă agăţ de meritele lui Isus Hristos pentru ca El să mă elibereze de călcarea Legii. Ne spălăm la sursa care a fost pregătită pentru noi şi suntem curăţaţi de orice necurăţie a păcatului ” (Ellen White, Sermons and Talks, vol. 1, cap. 26).

Acesta este mesajul care leagă acolo unde ne doare mai tare.

#Evangheliapentruastăzi

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor