Unde mergi?

Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei! (Proverbele 1:10)

Dintre toate anecdotele pe care le-am auzit despre Albert Einstein, una m-a făcut întotdeauna să râd şi să reflectez. Se spune că într-o zi omul de ştiinţă stătea confortabil într-un tren, când un tânăr s-a apropiat de el şi i-a cerut biletul. Omul de ştiinţă l-a căutat în toate buzunarele, dar nu a putut să-l găsească. Văzând disperarea care se instala pe faţa dr. Einstein, băiatul a spus:

– Nu vă faceţi griji. Ştiu că v-aţi cumpărat un bilet.

Când trenul era pe cale să plece, tânărul a mai parcurs încă o dată culoarele trenului pentru a fi sigur că toţi pasagerii aveau bilet. Dându-şi seama că Einstein continua să-şi caute biletul, băiatul a adăugat:

– Doctore, nu vă îngrijoraţi. Noi cu toţii ştim cine sunteţi.

La aceasta, renumitul fizician a răspuns:

– Da, şi eu ştiu cine sunt. Problema este că nu ştiu până unde merg.

Jena doctorului Einstein se repetă constant în viaţa multor tineri. Până unde mergi? Care îţi sunt ţintele pe termen scurt şi lung? Probabil crezi că circumstanţele nefavorabile s-au aliat împotriva ta. Dacă acesta este cazul tău, trebuie să ştii că Hellen Keller, care a avut nefericirea să fie surdă şi oarbă, a spus: „Nu pot să fac orice, dar pot să fac câte ceva şi nu-mi permit să nu fac ceea ce pot să fac.” Ştii acum care sunt lucrurile pe care le poţi face?

Nu trebuie să aştepţi începutul unui nou an pentru a reorienta destinul vieţii tale; tu poţi chiar de acum să-ţi stabileşti un scop precis, chiar dacă anul este înaintat. Mai este timp pentru a-ţi defini destinaţia. Cum a spus înţeleptul: „Mai bun este sfârşitul unui lucru decât începutul lui; mai bine cel bun la suflet decât cel îngâmfat” (Eclesiastul 7:8). Găsesc în cuvintele lui C. S. Lewis un sfat foarte avizat: „Dacă ţinta ta este cerul, vei obţine şi pământul. Dacă ţinta ta este pământul, nu vei avea nici cerul, nici pământul.” Deci oricare ţi-ar fi scopul pe care vrei să-l atingi pe acest pământ, începe, te rog, căutând drumul care duce la cer.

#ţintaestecerul

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video