Puterea unui verset

Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei! (Proverbele 1:10)

Mamele se străduiesc întotdeauna să-i ajute pe copiii lor să memoreze versete din Biblie. Mama lui Barry Black este un exemplu. Ea le oferea copiilor ei câţiva bănuţi pentru fiecare pasaj din Biblie care era memorat. La început, Barry nu era preocupat de altceva decât să primească banii pe învăţarea unui pasaj biblic, pentru a-şi cumpăra dulciuri. Totuşi, treptat, pe măsură ce trecea timpul, lucrurile s-au schimbat pentru el.

La vârsta de treisprezece ani a trebui să înveţe pe de rost Proverbele 1:10: „Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei!” Chiar în acea zi, doi tineri din cartier i-au cerut să-i ajute să-i dea „o mamă de bătaie” unui alt băiat. Vorbind despre această întâmplare, Barry a povestit că a simţit că „puterea Proverbelor 1:10 strălucea în adâncul sufletului şi, cu puterea acestui pasaj, a refuzat să îi însoţească”. În ziua următoare a aflat că cei doi băieţi nu doar că l-au bătut pe celălalt tânăr, ci au ajuns chiar să îl omoare. Unul dintre cei doi tineri i-a mărturisit lui Barry că nu era responsabil şi că prietenul său era asasinul. Totuşi, cei doi au fost arestaţi şi condamnaţi la închisoare.

Ce l-a protejat pe Barry de deznodământul tragic care l-ar fi plasat în spatele gratiilor pe viaţă? Faptul că a păstrat şi a dat valoare în inima lui preţioaselor mărgăritare ale Bibliei. Memorarea şi punerea în practică a ceea ce spune Proverbele 1:10 l-a salvat de la închisoare. Astăzi, dr. Barry Black este al 63-lea capelan al Senatului Statelor Unite. Este primul afro-american şi, până în prezent, singurul adventist de ziua a şaptea care ocupă o poziţie atât de înaltă.

În acest episod al vieţii lui Barry Black se confirmă împlinirea declaraţiei psalmistului: „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău” (Psalmii 119:9). Înmagazinând în mintea noastră minunatele făgăduinţe ale lui Dumnezeu, ne pregătim arme mai eficiente pentru a dejuca planurile lui Satana.

Vei avea întotdeauna două opţiuni: să te laşi sedus de păcătoşi sau să trăieşti după indicaţiile Sfintei Scripturi.

#putereaBibliei

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor