Cea mai mare minciună a lumii

Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri şi adevărul nu este în noi. (1 Ioan 1:8)

În 1994, şapte conducători ai principalelor companii de tutun din Statele Unite au apărut în faţa subcomisiei de energie a Departamentului de Sănătate. Când au fost întrebaţi dacă ei cred că nicotina este adictivă, deşi erau sub jurământ, au declarat totuşi că nu considerau că nicotina provoacă dependenţă, în ciuda faptului că ştiau prea bine faptul că, într-adevăr, „companiile lor au făcut tot ce au putut pentru a creşte puterea de dependenţă dată de nicotină în ţigările pe care le vindeau”.

A spune că nicotina nu dă dependenţă este o minciună de proporţii colosale, dar să fie aceasta cea mai mare minciună din lume? Se povesteşte că un rege a dorit să afle răspunsul chiar la această întrebare. Pentru aceasta, a oferit poziţia cea mai importantă din regatul său persoanei care îi va spune cea mai mare minciună. În ziua poruncită, aspiranţii la titlu s-au prezentat înaintea regelui şi şi-au expus himerele respective. După ce le-a ascultat pe toate, monarhul a declarat că nu a auzit cea mai rea sau mai mare minciună din lume. În timp ce reflecta, a fost informat că unul dintre cei mai bine pregătiţi şi demni de încredere consilieri ai săi nu a participat la acest eveniment.

Regele l-a căutat şi l-a întrebat:

– De ce nu ai participat la competiţie?

– Maiestate, regret nespus, dar nu aş fi putut participa la un eveniment de o asemenea natură, a răspuns el.

– De ce nu? a întrebat regele.

– Pentru că eu nu mint niciodată.

Asta era o minciună uriaşă.

Totuşi, Biblia spune care este cea mai mare minciună din lume: „Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri şi adevărul nu este în noi” (1 Ioan 1:8). Conjugăm zilnic verbul „a păcătui”. Eu, tu, ceilalţi…, toţi suntem păcătoşi. Solomon, un mare păcătos, a spus: „Fiindcă pe pământ nu este niciun om fără prihană, care să facă binele fără să păcătuiască.” Niciunul? Da, nimeni! Orice copil al lui Dumnezeu (şi tu eşti unul dintre ei) are înclinaţia să comită greşeli mari. În loc să credem că-i înşelăm pe ceilalţi şi pe noi înşine, ar fi mai bine să acceptăm adevărul: suntem cu toţii păcătoşi şi de aceea avem nevoie de un Mântuitor.

#amnevoiedeIsus

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor