O carte inspiratoare

Toată Scriptura este […] de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16,17)

Când autoarea germană Christiane Zschirnt a pregătit o listă cu cărţile pe care toţi ar trebui să le citească, ea a pus Biblia pe primul loc şi cu multă convingere a declarat: „Cunoştinţele transmise de Biblie sunt în conformitate cu cel mai mare substrat comun al lumii occidentale.” Atunci nu este o coincidenţă faptul că cele mai mari opere literare ale civilizaţiei se datorează Sfintei Scripturi. Biblia este omniprezentă în opere precum Don Quijote, a lui Cervantes, sau Paradisul pierdut, de Milton. Putem aminti şi Divina comedie, de Dante, Fraţii Karamazov, de Dostoievski, fără să uităm să vorbim şi despre poeziile lui Amado Nervo, Gabriela Mistral sau Rubén Darío. Acum câţiva ani a fost publicat un articol în prestigiosul ziar New York Times, care acorda Bibliei titlul de onoare: „Cartea cărţilor”.

Biblia a inspirat de asemenea fondarea celor mai prestigioase universităţi. De exemplu, în 1963, Biserica Congregaţională a fondat Universitatea Harvard, probabil cea mai faimoasă din lume, ca centru de formare teologică. Universitatea Yale a fost fondată ca instituţie al cărui scop principal era acela de a forma pastori. Universitatea Sorbona din Paris a început ca un centru de studii specializate în Sfintele Scripturi. De fapt, până târziu în secolul al XIX-lea, marile centre de educaţie superioară din Occident au fost aproape întotdeauna conduse după parametrii găsiţi în Cuvântul lui Dumnezeu.

Cuvântul lui Dumnezeu a jucat un rol vital în înfiinţarea spitalelor, în estimarea corectă a demnităţii umane, a societăţii, a abolirii sclaviei, a artei, a muzicii, a educaţiei femeii, a formării idealurilor de libertate pentru toţi, a respectului drepturilor omului. Este de necombătut faptul că Biblia este cartea care a transformat şi stabilit bazele civilizaţiei noastre. Citirea Bibliei te va ajuta să „faci fapte bune”, deoarece Cuvântul lui Dumnezeu nu este doar o carte inspirată, ci este şi o carte „motivaţională!”

#ocartemotivaţională #CuvântulluiDumnezeu

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video