Loc vacant de profet

Fiindcă puteţi să prorociţi toţi. (1 Corinteni 14:31)

Să presupunem că ai fi managerul general al Departamentului Profeţilor cerului şi că ai avea un loc vacant, având nevoie urgentă de un profet pentru timpul sfârşitului. În timp ce revizuieşti cererile trimise on-line de candidaţi, găseşti CV-ul unei tinere:

– Singură, şaptesprezece ani.

– De abia dacă ştiu să scriu şi să citesc, pentru că nu am terminat clasa a III-a de şcoală generală.

– Medicul meu spune că am tuberculoză, că plămânii mei sunt într-o condiţie rea şi am şi probleme cardiace. Este convins că pot să mor în orice moment.

– Pe parcursul mai multor săptămâni, nu am putut decât să şoptesc.

– Nu pot să scriu mult, din cauza sistemului nervos, care nu funcţionează bine.

– Sunt de multe ori la pat, iar mişcările îmi sunt foarte dureroase.

– Frecventele accese de tuse şi hemoragiile pulmonare m-au slăbit considerabil.

Ai fi dispus să o angajezi pe această tânără? Pentru a fi sincer cu tine, eu nu aş face-o. Din fericire pentru ea, eu nu sunt responsabil de selecţia profeţilor. Acest rol îi revine lui Dumnezeu, iar El este capabil să o ia pe această tânără şi să o transforme în profetul ideal. De fapt, este exact ceea ce a făcut! Tabloul pe care încerc să-l creez nu este unul imaginar, este descrierea pe care J. N. Loughborough, primul istoric adventist, în cartea The Great Second Advent Mouvement, (Marea mişcare adventă: apariţia şi dezvoltarea ei), i-o face lui Ellen White înainte de a primi prima viziune, în decembrie 1844.

Câţi ani a mai trăit Ellen după această viziune? Şaptezeci şi unu de ani. Câte pagini de literatură au scris aceste mâini tremurânde, incapabile de a mânui un creion? Mai mult de o sută de mii. Ce subiecte a abordat această fată analfabetă? De la sănătate la psihologie, filosofie, educaţie, teologie, escatologie, familie şi multe alte teme. Câte predici a ţinut? Totalul predicilor şi al discursurilor ţinute călătorind de-a lungul Americii, Europei şi Australiei se estimează a fi undeva la zece mii.

Pavel a scris: „Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos” (Filipeni 1:6). Până la urmă, văzând ceea ce Domnul a putut face în viaţa lui Ellen White, ce te-ar face să crezi că azi nu ar mai fi capabil să lucreze la fel şi în a ta?

#Dumnezeulminunilor #puteredivină

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video