A fi la urmă, cel mai bun loc

Şi iată că sunt unii din cei de pe urmă care vor fi cei dintâi şi sunt unii din cei dintâi care vor fi cei de pe urmă. (Luca 13:30)

Dacă participi la o competiţie şi ajungi ultimul, pe locul 57, te consideri învingător? Înainte de a răspunde, cred că este bine să afli istoria lui John Akhwari. În 1968, călătorea din Tanzania spre Mexic pentru a participa la Jocurile Olimpice. În această competiţie, Akhwari a intrat în istorie ca unul dintre cei mai mari maratonişti. Dar ce a făcut el pentru a merita acest titlu? A ieşit ultimul într-o competiţie care avea cincizeci şi şapte de alergători. De fapt, în ţara lui a fost declarat erou naţional. Cum poate cineva care ajunge al 57-lea într-o competiţie să primească o aşa acoperire mediatică?

Când Akhwari a ajuns la kilometrul 19 din cursă, el s-a accidentat la gamba dreaptă, ceea ce îi spulbera orice şansă de a câştiga o competiţie. Totuşi nu s-a dat bătut şi a continuat să alerge cu genunchiul bandajat. Când a ajuns la linia de sosire, aproape la o oră după câştigător, ceremonia de înmânare a medaliilor era deja încheiată. Când a trecut linia de sosire, un jurnalist l-a întrebat: „De ce nu ai abandonat cursa?” John Akhwari a răspuns: „Pentru că ţara mea nu m-a trimis la opt mii de kilometri distanţă doar pentru a începe o cursă, ci m-a trimis pentru a mă implica şi pentru a o termina.”

Ce exemplu minunat de demnitate pe care să ne-o dorim şi noi în alergarea creştină! În călătoria noastră către cer, cel mai important nu este să ajungem pe primul loc, şi nici să fim celebri. Indiferent de poziţia noastră, Dumnezeu aşteaptă ca noi să sfârşim alergarea spirituală care ne stă în faţă.

Pavel o ştia foarte bine, de aceea a scris: „M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui” (2 Timotei 4:7,8). Chiar dacă ai suferit pagube pe parcursul alergării, nu uita că Dumnezeu nu te-a adus în această lume ca să te dai bătut şi să rămâi rănit pe această planetă; Tu eşti aici pentru a încheia alergarea pentru ca, la sfârşit, să primeşti cununa neprihănirii.

#încheiecursa #perseverenţă

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor