El este acolo, foarte aproape

Cât de scumpă este bunătatea Ta, Dumnezeule! La umbra aripilor Tale găsesc fiii oamenilor adăpost. (Psalmii 36:7)

În cartea lui, Soul Salsa (n.tr. Dansul sufletului), pastorul şi predicatorul Léonard Sweet relatează felul în care se măsoară curajul băieţilor tineri într-un trib de amerindieni. În primii treisprezece ani de viaţă, tatăl se asigură că băiatul nu se îndepărtează niciodată de trib sau de familie; dar în noaptea celei de-a treisprezecea aniversări, tatăl îl ia pe băiat, îl leagă la ochi, îl conduce într-un loc întunecos, departe de familie şi îl „lasă” acolo.

Când tânărul ia legătura de la ochi, îşi dă seama că a fost abandonat de unul singur, în pădurea deasă şi întunecată, înconjurat de animale sălbatice. Aude zgomote ciudate, urletul lupilor din întuneric, vâjâitul sinistru al vântului. Fără îndoială că aceasta este cea mai groaznică noapte din viaţa lui. Dar trebuie să rămână acolo, pentru că, dacă fuge, va fi considerat un papă-lapte, un laş.

Într-un sfârşit, primele raze ale soarelui încep să prevestească sosirea dimineţii şi copilul poate zări acum tot ce este în jurul lui: flori, copaci, o cale strâmtă. Dar oare mai este ceva pe acolo? Da, tânărul este plăcut surprins să descopere că niciodată nu fusese singur. La doar câţiva metri de el este un bărbat înarmat cu un arc şi cu săgeţi, gata să îl apere (pp. 23–24).

Cine era acel personaj misterios care îl protejase toată noaptea? Era tatăl lui! El a fost acolo în fiecare moment, foarte aproape de el.

Tatăl nostru ceresc este asemenea tatălui din poveste. De nenumărate ori, deşi îţi vine greu să crezi, vreau să ştii în fiecare moment din viaţa ta, Dumnezeu ţi-a fost aproape. Următoarea făgăduinţă este pentru tine: „El este preaiubitul Domnului, El va locui la adăpost lângă Dânsul, Domnul îl va ocroti întotdeauna!” (Deuteronomul 33:12). Eşti şi tu unul dintre preaiubiţii Lui?

Într-unul din cele mai agonizante momente din viaţa lui, profetul Ieremia a strigat către Domnul: „Doamne, tăria, cetăţuia şi scăparea mea în ziua necazului!” (Ieremia 16:19). Ce privilegiu avem să putem sta sub paza lui Dumnezeu, care ne iubeşte! Deşi prezenţa Lui fizică este imperceptibilă, poţi crede că Tatăl tău ceresc este aproape de tine, chiar şi în noaptea cea mai întunecată.

#Dumnezeuesteaproape

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video