Exces de mulţumiri

Să mergem înaintea Lui cu laude. (Psalmii 95:2)

Într-un articol publicat pe site-ul Slate.com, Nathaniel Rogers şi Crisk Kirk analizau discursurile câştigătorilor premiilor Oscar pe o perioadă de doisprezece ani (2002–2014), pentru a afla către cine s-au îndreptat mulţumirile lor după primirea statuetei. Din cei patruzeci şi şapte de actori premiaţi, marea majoritate au mulţumit industriei, producătorilor, regizorilor, colegilor, Academiei, nominalizaţilor… Persoana care a primit cele mai multe mulţumiri dintre ei a fost Meryl Streep, menţionată de patru dintre câştigători. Ştii câţi dintre ei i-au mulţumit lui Dumnezeu? Doar trei! Cu alte cuvinte, Meryl Streep a primit mai multe mulţumiri decât Creatorul universului! De fapt, după Dumnezeu, a rămas doar lista cu echipa de producţie a filmului, care a primit mulţumiri din partea unei singure persoane. Pentru prietenii noştri de la Hollywood, Dumnezeu nu e parte a realizărilor lor. Poate că ei se întreabă: „De ce să îi mai mulţumesc lui Dumnezeu, dacă eu însumi sunt un zeu pentru admiratorii mei? Aceasta este seara mea de glorie, nu a lui Dumnezeu. Ei mă adoră pe mine!”

Apostolul Pavel declara: „Mulţumesc lui Hristos Isus, Domnul nostru, care m-a întărit” (1 Timotei 1:12). Cine i-a dăruit lui Pavel capacitatea, tăria, de a merge mai departe? Tot ce a făcut Pavel în timpul lucrării lui i s-a datorat Domnului, care îi dăduse puterea pentru a înfăptui tot, de aceea el a simţit nevoia să îi aducă omagiu şi mulţumire lui Hristos. Ellen White scrie: „Nimic nu exercită o influenţă mai mare în favoarea sănătăţii sufletului şi trupului ca spiritul de recunoştinţă şi laudă” (Divina vindecare, p. 216). A fi recunoscător aduce beneficii tuturor.

Ai vrea să ştii care au fost cele trei personaje care I-au mulţumit public lui Dumnezeu pentru primirea premiului Oscar? Denzel Washington, în 2002, spunea următoarele în discursul lui: „Dumnezeu e mare!” În 2007, Jennifer Hudson declara: „Văd ce poate face Dumnezeu.” Forest Whitaker a rostit următoarele cuvinte după primirea Oscarului în 2007: „În primul rând doresc să Îi mulţumesc lui Dumnezeu.” La Bruyère spunea: „În lumea aceasta este recomandat un singur exces: excesul de mulţumiri.” Cu atât mai mult când este vorba despre Dumnezeu.

#mulţumirea #datoreztotulluiDumnezeu

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor