Negativ sau pozitiv?

  Dragostea deci este împlinirea Legii. (Romani 13:10)

  Un tânăr care se pregătea să încheie studiile liceale a început să îşi caute de lucru pentru a strânge câţiva bănuţi cu care să îşi plătească facultatea. El a hotărât să îşi încerce norocul la ziarul din oraşul lui natal. La întâlnirea pe care a stabilit-o cu redactorul, acesta din urmă l-a întrebat de îndată:

  – Eşti capabil să scrii rezumate bune?

  – O, da, domnule! Aş putea să rezum orice – a răspuns el.

  Aruncând o privire înspre tânăr peste rama ochelarilor lui uzaţi, redactorul i-a cerut să citească Exodul 20:1-17 şi să facă rezumatul a ceea ce a citit.

  După ce a citit pasajul, având iluzia că e un simplu ucenic, el a răspuns:

  – E uşor! Totul poate fi rezumat la un singur cuvânt: nu.

  Fiind impresionat de răspunsul lui atât de concis, redactorul i-a spus: „Eşti angajat!”

  Cât de trist este să crezi că Legea lui Dumnezeu nu este decât un set de impuneri negative! Când Isus a făcut un rezumat al Legii, El l-a făcut pornind de la o perspectivă foarte pozitivă: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Prorocii” (Matei 22:37-40). Cu alte cuvinte, Legea poate fi rezumată într-un singur cuvânt: iubire. Mai există altceva mai pozitiv decât iubirea?

  Într-un minunat poem, David exprimă o viziune foarte pozitivă a Legii lui Dumnezeu. Iată ce scria suavul cântăreţ al lui Israel:

  „Orânduirile Domnului sunt fără prihană şi veselesc inima;
  poruncile Domnului sunt curate şi luminează ochii.
  Frica de Domnul este curată şi ţine pe vecie;
  judecăţile Domnului sunt adevărate, toate sunt drepte.” (Psalmii 19:8,9).

  După cum bine vezi, tot ce îţi cere Dumnezeu în Legea Sa este pentru binele tău. În această zi, gândeşte-te că „dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele” (1 Ioan 5:3).

  #legealuiDumnezeu #olegeaiubirii

  Vladimir Polanco
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

  Publicate astăzi