Diferenţa este în Isus

Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)

În ziua în care Livingstone a fost înmormântat în cimitirul Catedralei Westminster, mii de oameni s-au strâns acolo. Printre persoanele prezente se afla un bărbat care nu se putea opri din plâns. Când cineva din asistenţă l-a întrebat de ce plânge aşa de disperat, el a răspuns: „Este pentru că micul David şi cu mine ne-am născut şi am crescut în acelaşi cartier, am mers la acelaşi colegiu […]; am lucrat la aceeaşi fabrică[…], dar astăzi, el este onorat de naţiune, în timp ce eu, eu am rămas necunoscut, dispreţuit şi dezonorat. Unicul destin ce-mi stă în faţă este să fiu înmormântat ca beţiv” – Orlando Boyer, Biografias de grandes cristianos [Biografia marilor creştini], p. 159.

Doi tineri având aceeaşi origine, din acelaşi sat natal; unul reuşeşte în viaţă, în timp ce celălalt dispare fără să lase vreo urmă. În care din cele două vieţi te regăseşti? Să-i permitem lui Livingstone să ne răspundă chiar el cum a reuşit să depăşească toate obstacolele cărora a trebuit să le facă faţă în tinereţea sa: „Eu nu aş fi avut nimic din ceea ce am sau voi avea, dacă nu ar fi fost această legătură cu Împărăţia lui Hristos. Dacă din ceea ce eu am, ceva poate să slujească Împărăţiei Tale, oh, Isuse, Ţi-l dau Ţie, căruia îi datorez totul în această lume şi în veşnicie.” – Idem, p. 154.

Livingstone I-a dat totul lui Hristos. El L-a onorat pe Dumnezeu, şi Dumnezeu l-a onorat de asemenea. În experienţa sa s-a împlinit la literă această declaraţie divină: „Căci voi cinsti pe cine Mă cinsteşte” (1 Samuel 2:30). Din fragedă copilărie, el a nutrit în suflet dorinţa de a-L onora pe Dumnezeu prin ascultare de Cuvântul Său. Când avea nouă ani, a câştigat un Nou Testament recitând din memorie capitolul cel mai lung din Biblie: Psalmul 119.

Dacă Hristos a făcut diferenţa în viaţa lui Livingstone, nu ar putea El să facă acelaşi lucru pentru tine? Cu siguranţă! Şi dacă îi permiţi, o va face. „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău” (Psalmii 119:9). Când vei înţelege că tot ceea ce ai îi datorezi lui Isus Hristos, vei face din viaţa ta o viaţă demnă de a fi trăită.

#ÎidatoreztotulLui #viaţameaaparţineluiIsus

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video