Am câştigat!

Orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere. (Isaia 54:17)

Încă din copilărie, întotdeauna mi-a plăcut să fac parte din echipa câştigătoare. Nici astăzi nu mi-am pierdut obiceiul de a încerca să fiu în tabăra învingătorilor. De exemplu, pentru mine nu este nicio problemă să fiu suporterul RedSocks, din Boston, sau Yankees din New York. Vreau să încurajez atât echipa Real Madrid, cât şi Barcelona. Dar mai presus de orice, eu vreau să aparţin echipei câştigătoare, pentru că nu suport să sufăr agonia înfrângerii. În cartea lui, Revelation’s Great Love Story, pastorul Larry Lichtenwalter ne vorbeşte despe un aprod bătrân care în fiecare zi ieşea în curte pentru a-i vedea pe elevi cum se joacă, în timp ce el citea din cartea lui preferată. Într-o zi, un tânăr s-a apropiat de el şi l-a întrebat:

– Ce citiţi?

– Biblia.

– Da, ştiu că este o Biblie, dar ce carte din Biblie citiţi?

– Apocalipsa.

– Apocalipsa! O înţelegeţi?

– Desigur!

– Dacă într-adevăr înţelegeţi, vă rog să îmi spuneţi ce semnifică această carte?

– Cu un zâmbet pe buze şi plin de bucurie, bătrânul răspunse:

– Băiatul meu, Apocalipsa vrea să ne spună că am câştigat!

Ce am câştigat? Împotriva cui am câştigat? Lichtenwalter ne spune că am obţinut victoria „asupra temerilor noastre, oricare ar fi; asupra vrăjmaşilor noştri, oricare ar fi ei”. Aristotel a mai spus că biruinţa care se obţine cel mai greu este biruinţa asupra noastră. Care sunt luptele pe care le duci cu tine însuţi şi pe care nu le-ai putut câştiga? Poate avariţia, ura, iubirea de bani sau de plăceri. Poate lupţi împotriva unui impuls sau a unei tendinţe păcătoase care te împiedică să Îi dai slavă lui Dumnezeu şi te face să te simţi pierdut, singur şi fără putere de a mai continua.

Când totul indică faptul că vrăjmaşul te-a biruit, vreau să te invit să găseşti mângâiere în următoarea făgăduinţă: „Căci Domnul, Dumnezeul vostru, merge cu voi ca să bată pe vrăjmaşii voştri.” Biruinţa este un dar pe care Dumnezeu ni-l oferă nu datorită meritelor noastre, ci pentru că ne iubeşte, pentru că noi suntem copiii Lui. Astăzi, şi noi putem spune: „Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruinţa prin Domnul nostru Isus Hristos!” Astăzi putem spune: am câştigat!

#maimultdecâtbiruitori #victorieînHristos

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor