Înfruntă-i!

Dacă slăbeşti în ziua necazului, mică îţi este puterea. (Proverbele 24:10)

Viaţa lui Ellen White nu a fost niciodată roz. La nouă ani, aproape că a murit după ce a fost lovită de o piatră. Şocul i-a afectat atât de tare sistemul respirator, încât în următorii doi ani, ea nu a mai putut respira pe nas. Apoi a avut probleme de concentrare şi mari dificultăţi în a scrie, deoarece mâinile îi tremurau foarte tare. La şaisprezece ani, ea îşi petrecea mare parte a timpului în scaunul cu rotile. În 1844, la scurtă vreme după Marea Dezamăgire, sănătatea ei era atât de precară, încât nu putea vorbi, a făcut tuberculoză şi a suferit cu inima. Totul părea să indice faptul că moartea era iminentă. Dar, în ciuda tuturor acestor probleme, ea a putut îndeplini o lucrare profetică mai bine de şaizeci şi doi de ani.

Cum a reuşit? Cum a putut trece peste toate obstacolele? Ea ne-a lăsat răspunsul într-o viziune scrisă în Solii alese (vol. 1, cap. 25, p. 239). În această viziune, i-a fost arătat un vapor care naviga pe o ceaţă atât de densă, încât era aproape imposibil să vezi la doi paşi înainte. Dintr-odată, străjerul strigă: „Iceberg în faţă!” Căpitanul şi echipajul s-au panicat, pentru că nu mai aveau timp să evite coliziunea. Îmi imaginez că probabil a fost o situaţie foarte asemănătoare cu cea din filmul Titanic. Apoi, o voce plină de autoritate porunci: „Cu toată forţa, înspre iceberg!” […] Inginerul mecanic tură motoarele la maximum, în timp ce cârmaciul îndreptă vaporul drept înainte, spre iceberg.” Ce crezi că s-a întâmplat? Şocul a scuturat ambarcaţiunea, zdruncinându-i toată structura fizică, dar nava „şi-a continuat drumul”. În ciuda ciocnirii cu icebergul, vaporul nu a naufragiat.

La fel ca Ellen, şi tu vei avea de înfruntat multe obstacole şi probleme în timpul călătoriei tale pe pământ. Ce vei alege: să le înfrunţi sau să le eviţi? Meditează la cuvintele lui David: „Pentru ce te mâhneşti, suflete, şi gemi înăuntrul meu? Nădăjduieşte în Dumnezeu, căci iarăşi Îl voi lăuda; El este mântuirea mea şi Dumnezeul meu!” (Psalmii 42:5). Când provocările vieţii îţi lovesc barca, încrede-te în Dumnezeu şi înfruntă-le!

#înfruntă-le

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor