Pentru ca totul să meargă bine (II)

Prin aceasta voi cunoaşte că Te-ai îndurat de stăpânul meu. (Geneza 24:14)

A şti să îţi alegi un tovarăş pentru tot restul vieţii este fundamental pentru ca totul să îţi meargă bine aici jos. Multe persoane strălucitoare s-au scufundat în cele mai teribile eşecuri pentru că s-au înşelat în luarea acestei decizii. Aşa cum am văzut şi ieri, Eliezer s-a rugat ca totul să îi meargă bine; dar succesul călătoriei lui depindea de găsirea unei soţii bune pentru Isaac.

În această relatare sunt două elemente pe care să le luăm în calcul atunci când vine momentul să ne alegem un partener şi cred că ambele sunt importante, chiar şi pentru noi, care trăim în plin secol XXI.

Primul lucru pe care l-a făcut Eliezer a fost să caute îndrumarea divină. Dumnezeu ştie mai bine care este persoana care ţi se potriveşte cel mai bine şi cel mai logic ar fi ca, înainte să alegem pe cineva, să apelăm la El ca să ne îndrume şi să îşi dea aprobarea. Rugăciunea este primul pas.

Faptul că te rogi nu înseamnă că poţi uita că sunt unele lucruri care nu pot fi negociate. De exemplu, Avraam dorea ca soţia lui Isaac să facă parte din „tribul” lui familial. În cartea Rules of Dating [Reguli în prietenie], Mike Tucker spune că persoana cu care te gândeşti să începi o relaţie amoroasă trebuie să aibă un stil de viaţă spiritual şi valori asemănătoare cu ale tale. Dacă există diferenţe între voi doi în aceste aspecte, atunci nu este din „tribul” tău şi nu ar fi bine, nici prudent, să începi o legătură afectivă cu acea persoană. Un anume predicator spunea că oricine se căsătoreşte cu un necredincios îl ia pe Diavol de socru. Avraam nu îşi dorea acest lucru pentru fiul lui.

Eliezer s-a rugat şi a căutat pe cineva care să aibă aceeaşi credinţă ca Isaac. Ştii cum se termină povestea? Biblia spune că „Isaac a iubit-o mult pe Rebeca” (Geneza 24:66). Dacă într-adevăr doreşti ca totul să îţi meargă bine, nu minimaliza importanţa alegerii partenerului.

Mergi înaintea lui Dumnezeu şi cere-I să îţi dea pricepere şi înţelepciune să alegi persoana potrivită. Dacă totul a mers bine pentru Isaac, la fel şi poate chiar mult mai mult poate face El pentru tine!

#alegereapartenerului #Dumnezeumăcălăuzeşte

Acest articol face parte din cartea „365 Share: Urmărește profilul” de Vladimir Polanco

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video