Creat pentru un scop

Titus – cuceritorul Ierusalimului

Dar Isus le-a zis: „Vedeţi voi toate aceste lucruri? Adevărat vă spun că nu va rămâne aici piatră pe piatră care să nu fie dărâmată.” (Matei 24:2)

Dumnezeu are un plan cu fiecare persoană care se naşte. Nimeni nu a apărut din greşeală sau la întâmplare, ci toţi avem un scop în viaţă. El îşi împlineşte făgăduinţele chiar prin intermediul unor persoane la care poate nici nu te aştepţi. Gândeşte-te! Şi tu ai un plan de urmat. L-ai aflat?

Frumoasa cetate Ierusalim, plină de farmec şi măreţie, a fost distrusă din cauza păcatului care îşi făcuse cuib în mijlocul ei.

Titus, cel care a distrus Ierusalimul, s-a născut la Roma, la 30 decembrie 39 d.Hr. A fost cel mai mare dintre fiii împăratului Vespasian şi ai Flaviei Domitilla. El a fost cel prin care s-a împlinit profeţia distrugerii acestei cetăţi.

În anul 70 d.Hr., Titus a condus campania de cucerire. El a dat ordinele. Artileria romană „scorpionus”, tunurile cu tragere rapidă şi catapultele şi-au fixat ţinta. Fiecare catapultă putea să arunce circa 100 de kilograme de pietre la 185 de metri distanţă.

Titus a distrus cetatea prin insistenţă şi încredere în posibilitatea victoriei. La 24 iunie 79 d.Hr., a devenit împărat după moartea tatălui său. S-a spus despre el că a fost cel mai fericit împărat.

Titus a condus Roma cu demnitate. A murit bolnav la Aque Cutiliae, în Sabinia, la 13 septembrie 81 d.Hr.

Isac Evelina, LTA, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video