Biruit prin iubire

Stan Lee – creator de benzi desenate

Prin dragoste şi credincioşie, omul ispăşeşte nelegiuirea şi, prin frica de Domnul, se abate de la rău. (Proverbele 16:6)

Stan Lee a fost un om care s-a mulţumit cu puţin, creând însă mult. A iubit persoanele din jurul lui şi a ştiut să aleagă înţelept de cine să asculte. Şi noi putem, cu ajutorul lui Dumnezeu, să ne înconjurăm de oameni care ne iubesc, care ne vor binele, să ne lăsăm ghidaţi de Cuvântul lui Dumnezeu şi, prin bunătatea Lui, se vor întâmpla minuni.

Ţi-ai imagina copilăria fără supereroi?

Se spune că Stan Lee nu a vrut să fie scriitor. Nu s-a gândit în anii de început că viaţa lui va fi înconjurată de benzi desenate.

Provenit dintr-o familie de evrei emigrată din România şi stabilită în America, Stan lucra în timpul liber pentru a-şi ajuta familia. După ce succesul lui ca autor la Marvel Comics a început să crească, Stan a creat din ce în ce mai mulţi supereroi, precum Spider-Man, Răzbunătorii, Căpitanul America.

A venit însă un timp de criză, când oamenii au devenit preocupaţi de violenţă şi de influenţa exercitată asupra copiilor de benzile desenate, iar Stan a vrut să renunţe. În acele momente grele, când a trebuit să îşi concedieze prietenii, iar cariera îi era ruinată, a găsit salvarea în familie. Soţia lui a fost persoana care, iubindu-l şi dorindu-i binele, l-a convins să scrie ultima lui poveste, neîngrădit de ideile celor din jur. Acest sfat a fost salvator pentru cariera sa şi pentru toate persoanele talentate din jurul lui, deoarece imediat ce a publicat ultima sa bandă desenată, a avut un succes impresionant, iar oamenii au devenit deschişi la creativitatea lui Stan Lee.

Delia Cosmin, Sighetul Marmaţiei

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor