Împreună, mai puternici

Marie Curie si Pierre Curie

De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

Deşi au avut firi opuse, soţii Curie s-au completat şi doar împreună au putut ajunge la o descoperire majoră. La fel şi noi, trebuie să ne concentrăm privirea asupra scopului final: împărăţia cerurilor, iar dragostea pentru Dumnezeu să ne unească şi să luptăm împreună pentru a ne atinge ţelul.

Într-o dimineaţă, am fost trezită de ciripitul păsărelelor de la fereastra mea. Deşi nu cântau toate aceeaşi melodie şi nu cântau în acelaşi timp, la urechile mele ajungea o muzică minunată. M-am întrebat cum poate rezulta o armonie desăvârşită în timp ce cântecele păsărilor erau totuşi diferite.

Tuturor ne este cunoscut faptul că soţii Marie şi Pierre Curie au fost cei care au descoperit radiul, folosit astăzi în terapia prin radiaţii, radiologie şi centrale nucleare, dar ceea ce este cu adevărat remarcabil este faptul că două caractere contrarii au fost unite de un scop comun: dragostea de ştiinţă.

Pe data de 26 decembrie 1898, soţii Curie au raportat că a fost descoperit un nou element, denumit „radiu”. Marie a afirmat ulterior că cei mai frumoşi ani din viaţa sa au fost cei petrecuţi în laboratorul de cercetare. Eforturile ei şi ale soţului nu au fost zadarnice şi, împreună, cei doi au obţinut două Premii Nobel: unul pentru chimie şi unul pentru fizică. În anul 1914, a fost înfiinţat Institutul de cercetare a radiului, iar în 1920, Institutul „Curie”. Cei doi s-au completat reciproc. Marie a privit lucrurile din perspectiva chimiei, iar Pierre, din cea a fizicii.

Anna Maria Han, Cluj-Napoca

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video