O viață de om

Joseph Murray – medic

Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! (Psalmii 139;13,14)

Pentru generaţiile care au urmat, dr. Murray a lăsat o urmă vizibilă în istoria lumii. Datorită lui, astăzi se realizează o mulţime de transplanturi de rinichi. Dumnezeu lucrează prin oameni şi vrea să realizeze lucruri măreţe prin fiecare dintre noi. La fel cum a lucrat prin dr. Murray, tot aşa vrea să lucreze prin mine şi prin tine. Nu trebuie decât să îi permitem.

Corpul uman este unul dintre cele mai complexe lucruri pe care le-a creat Dumnezeu. Procesele care au loc în interiorul organismului şi funcţiile îndeplinite de organe sunt într-o deplină corelaţie. Toate acestea nu fac decât să ne vorbească despre dragostea lui Dumnezeu pentru noi, oamenii.

Din cauza păcatului însă, corpurile noastre au început să se deterioreze şi să se îmbolnăvească, dar Dumnezeu, în deplina Lui înţelepciune, a aşezat oameni destoinici cărora le-a dat pricepere în tratarea afecţiunilor corpului. Aceşti oameni, cu ajutorul lui Dumnezeu, salvează o mulţime de vieţi omeneşti.

Unul dintre oamenii care au contribuit la salvarea multor vieţi a fost medicul Joseph Murray, care, în data de 23 decembrie 1954, a realizat primul transplant de rinichi pentru gemenii Herrick, la Spitalul „Peter Bent Brigham”. Dr. Murray a transferat unul dintre rinichii lui Ronald Herrick fratelui acestuia, Richard, care suferea de o nefrită cronică. De asemenea, tot el a descoperit şi medicamentele ce trebuiau folosite, astfel încât corpul să nu respingă organul primit – aşa-numitul Imuran.

În urma acestui transplant, Murray a primit Premiul Nobel pentru Medicină.

Alinuţa Han, Beclean

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor