Salvarea de la sărăcie

Muhammad Yunus – inventatorul sistemului de microcreditare

Ascultaţi, preaiubiţii mei fraţi, n-a ales Dumnezeu pe cei ce sunt săraci în ochii lumii acesteia ca să-i facă bogaţi în credinţă şi moştenitori ai împărăţiei pe care a făgăduit-o celor ce-L iubesc? (Iacov 2:5)

Cunoaştem o altă Persoană care a venit să ne scoată din sărăcie, din sărăcia iubirii, a credinţei şi a speranţei – Isus. El ne oferă iubirea Sa, credinţa că este întotdeauna cu noi şi speranţa că o să-L revedem şi o să ne ia acasă. Cel rău încearcă să te împiedice să primeşti aceste binecuvântări, însă tu ai şansa de a alege salvarea din sărăcia spirituală. Acceptă astăzi oferta lui Isus!

Poate că te-ai întrebat dacă există vreo posibilitate de a rezolva criza economică şi de a scăpa de sărăcia pe care o întâlnim în multe locuri din ţara noastră. Poate că te-ai întrebat dacă mai există vreo şansă pentru o ţară unde economia a fost călcată în picioare chiar de cei care ar fi trebuit să rezolve problemele financiare.

Dar dacă ţi-aş spune că cineva a reuşit deja să găsească o rezolvare pentru această problemă într-o ţară mult mai săracă decât a noastră? Muhammad Yunus, economist, bancher şi fondator al Băncii Grameen din Bangladesh, a creat un sistem de microcreditare care avantajează persoanele sărace.

Pe 11 decembrie 2006, Yunus a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Pace, datorită acestei invenţii. Yunus a fost dat afară de către guvern de la Banca Grameen, în 2011, deşi el fondase instituţia în anii 1980 şi primise recunoaşteri internaţionale pentru eforturile de creditare a săracilor. Unul dintre argumentele guvernului a fost acela că Yunus nu-şi plătise impozitele în timp ce era director al băncii. Este destul de dar că adevăratele motive au fost de fapt politice.

Thomas Weiss, Cluj-Napoca

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video