Cine are urechi de auzit, să audă!

Thomas Hopkins Gallaudet – fondatorul unei şcoli pentru surdo-muţi

Dacă are cineva urechi de auzit, să audă. (Marcu 4:23)

Poate că pentru noi este ceva normal să auzim. Însă, dacă nu ne deschidem urechile la şoapta Duhului Sfânt, să auzim sfaturile pe care Isus ni le dă în Cuvântul Său, suntem surzi din punct de vedere spiritual. Să ciulim urechile la ceea ce are El să ne spună astăzi!

De multe ori am încercat să-mi imaginez cum o fi să fii surd. Cum este să nu poţi auzi ciripitul păsărelelor, sunetul liniştitor al apei care curge, să nu te poţi bucura de frumuseţea muzicii sau să nu ştii niciodată cum se aude numele tău atunci când îl pronunţi.

Thomas Hopkins Gallaudet s-a născut în Philadelphia, Pennsylvania, pe data de 10 decembrie 1787. Părinţii lui s-au mutat în Hartford, Connecticut, când el avea 13 ani. A absolvit Universitatea Yale la vârsta de 17 ani, după care şi-a îndeplinit visul de a deveni pastor, absolvind Seminarul Teologic din Andover.

Într-o zi, Gallaudet a întâlnit o fetiţă surdă, de 9 ani, pe nume Alice. A început să o înveţe numele a diferite obiecte, scriind cu un băţ pe nisip sau desenându-le. Tatăl fetiţei, Cogswell, l-a rugat pe Gallaudet să meargă în Europa să studieze diferite metode de a-i învăţa pe surzi. Ani mai târziu, Gallaudet a înfiinţat în Hartford cunoscuta şcoală pentru surzi American School for the Deaf (ASD), printre primii şapte studenţi ai şcolii fiind şi Alice.

Alin Cojocariu, Cluj-Napoca

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video