Vitaminizarea vieții

Richard Kuhn – cercetător în domeniul vitaminelor

Descoperirea cuvintelor Tale dă lumină, dă pricepere celor fără răutate. (Psalmii 119:130)

Orice descoperire pe care o facem, în orice domeniu, poate aduce o schimbare importantă în lume. Perseverenţa în studiu şi cercetare ne poate descoperi mari adevăruri şi lucruri noi care, arătate lumii, pot schimba viaţa multor oameni. Fă ceva bun pentru oamenii din jurul tău!

Pentru a avea un corp sănătos şi o viaţă activă, avem nevoie de toate acele elemente chimice care provin din hrană şi din mediul înconjurător. Vitaminele joacă un rol vital în buna funcţionare a corpului nostru.

Născut (3 decembrie 1900) la Viena, biochimistul de origine austro-ungară Richard Kuhn a urmat cursurile de chimie ale Universităţii din Viena şi apoi şi-a continuat studiile la Universitatea din Munchen, unde a obţinut doctoratul în 1922.

Richard Kuhn a cercetat structura compuşilor din clasa carotenoizilor, i-a preparat în formă pură şi a contribuit la aplicaţiile în medicină ale vitaminelor B2 şi Bfi. În 1938 a primit Premiul Nobel pentru Chimie pentru cercetările sale despre vitamine.

Octavian Durlanu, LTA, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor