Când viața îți dă lămâi

Mark Twain – umorist american

Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi! (1 Tesaloniceni 5:18)

Mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru că soarele a răsărit şi azi, pentru bucăţica de pâine pe care o primeşti zilnic şi pentru că te-ai trezit în această dimineaţă. Dacă Mark Twain spunea: „Dă şansă fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viaţa ta”, eu îţi spun să-L laşi pe Dumnezeu să-ţi ghideze fiecare pas, deoarece El poate transformam binecuvântări chiar şi cele mai amare experienţe.

Ţi s-a întâmplat vreodată să fii nemulţumit de ceea ce ai sau să te plângi din nimicuri? Te-ai oprit din drum în momentele grele ale vieţii, vrând să te întorci? Într-adevăr, nu-i uşor să-ţi continui mersul atunci când toate evenimentele din viaţă par să fi fost programate în aşa fel încât tu să nu reuşeşti.

Probabil ai auzit despre sau chiar ai citit cărţile Aventurile lui Tom Sawyer şi Prinţ şi cerşetor. Cel ce se află în „umbra” acestor cărţi a fost desemnat cel mai amuzant scriitor american – Mark Twain. Fiind cuceriţi de personalitatea sa, vom fi surprinşi să aflăm că Twain a avut o viaţă destul de nefericită.

De mic copil, şi-a pierdut tatăl şi cinci dintre fraţi, iar la maturitate şi-a pierdut soţia şi cele trei fiice. A fost ucenic de tipograf, tipograf, pilot de vas cu zbaturi şi miner. Însă nimic din toate acestea nu l-a împiedicat să facă ceea ce şi-a dorit, şi anume să scrie şi să aducă zâmbete pe feţele cititorilor.

Fiecare carte a lui îi reflectă, mai mult sau mai puţin, experienţa de viaţă. Poveştile care ne aduc astăzi bună dispoziţie au în spatele lor ani de muncă, de suferinţă şi sudoare, fără de care toate cele scrise nu ar fi existat.

Mihaela Oana Oncea, Cluj-Napoca

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video