Fii un exemplu

Dwight F. Davis – creatorul Cupei Davis

Domnul te va face să fii cap, nu coadă; totdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului tău, pe care ţi le dau astăzi, dacă le vei păzi şi le vei împlini. […] Căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăţie, ci la sfinţire. (Deuteronomul 28:13; 1 Tesaloniceni 4:7)

Ţi-ai dori să fii şi tu unul dintre oamenii care-şi urmează visurile, lăsând în urma lor un exemplu demn de urmat? Paşii trebuie făcuţi cu răbdare şi perseverenţă, iată, Dumnezeu ne face o promisiune extraordinară, condiţionată de alegerea noastră de a rămâne lângă El. Eşti gata să-L urmezi?

E fascinant, cel puţin pentru mine, să observ cum unii oameni lasă în urma lor tradiţii frumoase, recunoscute într-o lume întreagă datorită pasiunii lor. Este frumos să vezi un om care iubeşte ceea ce face şi o mulţime de oameni care îi urmează exemplul.

Dwight F. Davis (n. 5 iulie 1879 – d. 28 noiembrie 1945) a fost un jucător de tenis şi politician din Statele Unite ale Americii. De asemenea, între anii 1925 şi 1929, a fost secretar de război al SUA. Dragostea sa pentru tenis era cunoscută de toţi şi, oricât ar fi fost de ocupat, niciodată nu a renunţat la sportul acesta. Născut în Saint Louis, Missouri, Davis este renumit pentru crearea celebrei competiţii eponime. Cupa Davis.

Această cupă este un trofeu acordat în tenisul de câmp şi este asigurată la West Bank din New York, valoarea ei afectivă fiind inestimabilă. Una dintre preţioasele tradiţii ale cupei este aceea de a grava, după fiecare finală, numele jucătorilor din echipa învingătoare şi din cea învinsă. Ion Ţiriac şi Ilie Năstase se numără printre marii performeri ai Cupei Davis, cu peste 100 de meciuri jucate.

Haideea Ţărmure, Cluj-Napoca

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video