Un vas ales

Ellen Gould White

Scoate zgura din argint, şi argintarul va face din el un vas ales! (Proverbele 25:4)

Şi tu ai o minte extraordinară şi capacităţi care aşteaptă să fie puse în valoare. Poate că te simţi slab, neîndemânatic sau nepregătit. Însă, dacă îţi vei pune toate talentele şi abilităţile la dispoziţia lui Dumnezeu, El va face din tine un vas ales.

Ţi s-a întâmplat vreodată să refuzi o oportunitate extraordinară din cauză că nu te simţeai pregătit?
Născută la Gorham, Maine, pe 26 noiembrie 1827, Ellen White a fost o pionieră creştină americană, implicată în fondarea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. A fost o femeie înzestrată cu daruri spirituale remarcabile, prin scrierile şi activitatea sa publică având impact asupra a milioane de oameni de pe tot globul.

Pe când avea 9 ani, o colegă de la şcoală a aruncat cu o piatră în Ellen şi i-a spart nasul. Lovitura a fost atât de gravă, încât a rămas desfigurată pe viaţă. Ellen a zăcut inconştientă timp de trei săptămâni, zbătându-se între viaţă şi moarte. Înurma acestei experienţe, nu a mai putut să continue şcoala. Cu toate acestea, ea a decis să-şi predea viaţa lui Dumnezeu.

A scris mai mult de 5 000 de articole şi 49 de cărţi. Astăzi, incluzând compilaţiile din cele 55 000 de pagini de manuscris, sunt disponibile mai mult de 100 de titluri în limba engleză. Ellen White este femeia-scriitor cea mai tradusă din toată istoria literaturii şi cel mai tradus autor american, opera ei acoperind o arie vastă de subiecte: religie, educaţie, sănătate, relaţii sociale, nutriţie.

Alexandru-lulian Soare, Alexandria

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video