Fii de folos celor din jur!

Thomas Alva Edison – inventatorul fonografului

Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă ca toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10)

Nu trebuie ca atenţia noastră să se concentreze pe talentele altora, ci trebuie să încercăm să le descoperim pe ale noastre. Să ne uităm mai mult la noi şi să ne descoperim talentele pentru a le putea dezvolta în viaţa de zi cu zi. Cu ajutorul talentelor noastre putem să înfrumuseţăm viaţa celor din jur.

Îmi aduc aminte cu nostalgie de momentele din copilărie când bunica îmi punea povestioare la casetofon ca să mă adoarmă.

Casetofonul este, evident, o invenţie mai recentă decât magnetofonul sau fonograful, dar să nu uităm că ideea de casetofon a fost preluată de la Thomas Edison, inventatorul fonografului.

Fonograful a fost primul aparat de înregistrare a sunetelor şi totodată de reproducere a lor. Acest aparat înregistra sunetele şi le reproducea cu exactitate.

Fonograful a fost inventat chiar pe data de 21 noiembrie 1877.

Thomas Edison a fost un important inventator şi om de afaceri american, care şi-a folosit talentele primite în dar de la Dumnezeu spre folosul celor din jur.

Ana-Maria Szabo, Cluj-Napoca

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video