Zbor către cer

Aurel Vlaicu

Eu mă duc să vă pregătesc un loc. Şi, după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine ca, acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. (Ioan 14:2,3)

Fiecare zi este o nouă oportunitate. Poate că cineva te-a supărat sau te-a deranjat şi consideri că nu trebuia să o facă. Du-te şi vorbeşte cu persoana aceea chiar dacă ţi-a greşit. Sau poate că astăzi o să vezi tristeţe pe feţele oamenilor, încearcă să fii pentru ei o bucurie. Să ne dorim să ajungem şi noi acasă, pentru a zbura alături de Tatăl nostru ceresc.

Am stat şi m-am întrebat adesea dacă marile personalităţi s-au gândit vreodată cât de departe vor ajunge. Probabil că şi-au stabilit anumite obiective, şi-au făcut planuri, însă cât de mult credeau în realizarea visurilor lor?

Aurel Vlaicu se naşte la data de 19 noiembrie 1882, în satul Binţinţi, în apropiere de Orăştie. Inventator şi pionier al aviaţiei române şi mondiale, Aurel Vlaicu a arătat că prin voinţă te poţi ridica la înălţime.

În ciuda situaţiei materiale foarte modeste pe care o avea, şi-a dorit nespus de mult să îşi continue studiile pentru a se perfecţiona în domeniul construirii aparatelor de zbor. După finalizarea studiilor la Universitatea Ludwig Maximilians din Munchen, obţine diploma de inginer, iar mai târziu construieşte un aparat de zbor care îl va face să rămână în istorie.

Care e ţinta ta pentru astăzi? Sau este doar o zi „obişnuită”? Care e scopul nostru pe acest pământ? Oare nu acela de a ne forma un caracter asemenea celui al Domnului Isus?

Flavius Andrei, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor