Luptă pentru Domnul!

Martin Luther – primul reformator protestant

Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. (2 Timotei 1:7)

Exemplul şi istoria vieţii lui Martin Luther sunt o lecţie preţioasă pentru fiecare tânăr. Modestia, perseverenţa, credinţa, corectitudinea şi curajul de care a dat dovadă el pot fi şi ale noastre. Atunci când ne punem la dispoziţia lui Dumnezeu şi ne hotărâm să luptăm pentru El, ne va da toate abilităţile necesare. Trebuie doar să-l spunem DA.

Istoria creştinismului a fost întregită de marele reformator Martin Luther. Rezonanţa numelui său persistă încă între cele mai reprezentative personalităţi care au revoluţionat convingerile religioase a numeroşi credincioşi.

Martin Luther s-a născut la data de 10 noiembrie 1483, în Eisleben, Saxonia. În ciuda faptului că provenea dintr-o familie credincioasă, copilăria lui nu a fost tocmai fericită. Deşi a suferit din pricina bătăilor primite de la părinţi, activitatea şcolară nu i-a fost afectată. A studiat dreptul şi, ulterior, s-a dedicat carierei ecleziastice, devenind călugăr.

Prin studiu şi consacrare în faţa lui Dumnezeu, Martin Luther a intrat în conflict cu Biserica Romano-Catolică, având curajul să îi contrazică pe reprezentanţii acesteia. În data de 31 octombrie 1517, Luther a afişat pe uşa bisericii din Wittenberg 95 de teze care susţineau interdicţia comerţului cu indulgenţe. Cu toate că papa l-a excomunicat pentru îndrăzneala lui. Martin Luther nu a renunţat la convingerile lui şi la adevărul descoperit lui de Dumnezeu.

Luther este cunoscut ca „părintele Reformei”. Intenţia lui nu a fost însă crearea unei biserici noi, d înnoirea bisericii sale.

Adriana Bănică, Almăj (Dolj)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video