Înțelegându-L corect pe Dumnezeu

Marie Curie

Cerurile spun slava lui Dumnezeu fi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui. (Psalmii 19:1)

Curiozitatea acestei personalităţi a constituit un pas important în istoria descoperirilor ştiinţifice. Totuşi, din cauza înţelegerii greşite despre Divinitate, Marie Curie a ajuns să nu mai creadă în Dumnezeu. Poate că şi tu ai o imagine greşită despre El. Ia-ţi timp să-L cunoşti! Petrece mai mult timp în prezenţa Sa şi descoperă-l caracterul. Priveşte cerul şi lasă-L să-ţi vorbească prin universul minunat creat de El.

Născută în Polonia şi stabilită apoi în Franţa, Marie Curie a fost dublu laureată a Premiului Nobel (în două domenii ştiinţifice diferite: fizică şi chimie). Viaţa ei nu a fost însă deloc uşoară, mama decedând când Marie avea doar 10 ani, eveniment care i-a schimbat concepţiile religioase. Greutăţile care au continuat să apară în viaţa ei au determinat-o să se refugieze în studiu şi să obţină rezultate foarte bune încă din primii ani de şcoală. Ulterior, dificultăţile materiale au fost un obstacol în continuarea studiilor. Marie a ajuns abia la vârsta de 24 de ani la Universitatea Sorbona din Paris, unde s-a acomodat foarte greu.

În ciuda greutăţilor, a reuşit să finalizeze studiile superioare magna cum laude, fiind licenţiată în fizică şi matematică. Mai târziu, în urma cercetărilor îndelungate realizate împreună cu soţul ei, a valorificat fenomene naturale, cu un mare impact în lumea ştiinţifică şi aplicabilitate în multe domenii. A descoperit radiul şi radioactivitatea, precum şi utilitatea substanţelor radioactive pentru tratarea cancerului.

Alice Claudia Dulă, Roşiori de Vede

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video