Aducând vindecare

William Boog Leishman şi descoperirea vaccinului împotriva febrei tifoide

Scoală-te, luminează-te, căci lumina ta vine fi slava Domnului răsare peste tine! (Isaia 60:1)

Probabil că mulţi dintre noi nu ştiam despre contribuţia lui Leishman în domeniul medical, dar el şi-a lăsat amprenta. La rândul tău, eşti creat să laşi o urmă în lumea aceasta. Dumnezeu doreşte ca printre prieteni, colegi şi în familie să fii un reprezentant al Său şi să aduci mângâiere şi bucurie. Lasă-L să te conducă în direcţia în care oamenii au cea mai mare nevoie de tine!

Cu siguranţă, fiecare dintre noi se bucură de avantajele medicinei moderne. Dacă ne simţim rău, putem merge repede la un doctor şi vom primi un aşa-zis leac miraculos care ne va ajuta să ne vindecăm. Însă bolile nu au fost dintotdeauna atât de uşor de vindecat. Au existat oameni care au căutat soluţii potrivite pentru diversele probleme medicale.

William Boog Leishman s-a născut în Glasgow, în data de 6 noiembrie 1865, şi a absolvit universitatea din acelaşi oraş. A fost un patolog scoţian şi ofiţer medical al Armatei Regale Britanice. El a făcut multe cercetări cu privire la febra tifoidă, o boală care a răpus un număr considerabil de oameni si care se manifestă şi astăzi în unele zone ale globului.

Leishman a reuşit să descopere cum acţionează boala aceasta, studiind influenţa ei asupra celulelor din corpul uman. El a reuşit să creeze un antidot care să o combată. De asemenea, şi-a adus aportul şi în descoperirea leacurilor pentru alte boli, cum ar fi cea produsă de căpuşa africană. Numele Leishman a fost gravat în istoria parazitologiei de către Sir Ronald Ross, medic bacteriolog cunoscut pentru contribuţia sa în cercetarea malariei.

Ralf Mattheas Sabo, Bistriţa

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video