O mare victorie

Complotul prafului de puşcă

Este o cinste pentru om să se ferească de certuri, dar orice nebun se lasă stăpânit de aprindere. (Proverbele 20:3)

Privind în urmă, ne dăm seama că violenţa nu a fost niciodată o soluţie bună pentru rezolvarea conflictelor. Rănile trecutului dau mărturie despre teribilele consecinţe ale acesteia. Poate că ţi s-a întâmplat ca supărările, necazurile sau mânia să te ia în stăpânire. Te îndemn ca, în astfel de momente, să te îndrepţi către Dumnezeu. Lasă-L pe El să rezolve orice neînţelegere!

De multe ori, din cauza unei priviri mânioase, a unui cuvânt dezaprobator sau a unui gest nepotrivit, suntem gata să răspundem şi noi la fel. Considerăm adeseori că opiniile noastre sunt prea importante pentru a nu fi luate în seamă.

Catolicii din Anglia se simţeau frustraţi din cauza intoleranţei religioase arătată de protestanţi şi, în ciuda eforturilor lui James I de a mulţumi pe toată lumea, opiniile alimentau direcţii conflictuale. Unii dintre catolid au văzut în violenţă singura cale de a obţine tolerarea religiei lor.

Un grup restrâns de oameni a pus la cale un complot pentru a-i asasina pe rege şi parlamentari, aruncând în aer clădirea Parlamentului în ziua de 5 noiembrie 1605. Complotul a fost descoperit cu doar câteva ore înainte de punerea sa în practică. S-a descoperit că unul dintre conspiratori, Guy Fawkes, ascunsese 43 de butoaie cu praf de puşcă în pivniţele Parlamentului. El şi ceilalţi conspiratori au fost arestaţi, torturaţi şi executaţi. Ca urmare a complotului, atitudinea faţă de catolici s-a înăsprit. Complotul este comemorat şi astăzi în Anglia. În fiecare an, pe 5 noiembrie, se aprind ruguri uriaşe şi se lansează artificii.

Daniel Charchaci, Satu Mare

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video