În rând cu toată lumea

J. R. R. Tolkien – scriitor

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu cea bună, plăcută şi desăvârşită. (Romani 12:2)

Oamenii au dorit dintotdeauna să se compare cu altcineva şi să semene cu persoane cu puteri supranaturale. De aceea ispititorul a creat mereu scenarii care să placă imaginaţiei omului, doar pentru ca acesta să piardă din vedere lumea reală şi realitatea lumii pentru care ne-a creat Dumnezeu. Domnul ne cheamă să ne aţintim privirea spre ceea ce ne-a pregătit El.

Uneori, din obişnuinţă sau din dorinţa de a ne încadra în anumite tipare sociale, folosim expresii pe care le gândim mai puţin. De exemplu, expresia „ca lumea”. Chiar dacă o folosim într-un sens pozitiv, vizând o anumită calitate, din punct de vedere creştin şi biblic este o expresie cât se poate de negativă.

La data de 20 octombrie 1916, J. R. R. Tolkien a publicat cel de-al treilea volum al romanului Stăpânul inelelor, intitulat „întoarcerea Regelui”. Un lucru impresionant este că această carte este una din topul celor mai citite cărţi din lume, poziţionându-se pe locul al patrulea în lista celor mai citite zece cărţi din toate timpurile. Chiar dacă este vorba despre nişte închipuiri şi are o perspectivă diferită de realitatea în care trăieşte omul de astăzi, s-au realizat foarte multe accesorii şi chiar o ecranizare cinematografică pe baza acestor volume.

Multe persoane consideră ficţiunea lui Tolkien mai de dorit decât ceea ce ne oferă Dumnezeu, chiar şi atunci când oferta lui Dumnezeu nu este ceea ce trăim astăzi pe pământ.

Edmond Lucaciu, Braşov

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video