Imaginile care te formează

Fraţii Lumiere şi cinematograful

Ochiul este lumina trupului tău. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău este plin de lumină, dar, dacă ochiul tău este rău, trupul tău este plin de întuneric. (Luca 11:34)

În fiecare clipă, eşti asaltat de o sumedenie de imagini care te pot forma sau deforma. Ai conştiinţă şi libertatea să alegi ce imagini vei permite să te formeze şi să te transforme într-o imagine vie în faţa celorlalţi şi în faţa universului. Nu te răni singur! E suficientă răutatea vrăjmaşului care vrea să-ţi răpească şi ţie ceea ce nu a preţuit el. Caută mai degrabă lucrurile care duc la zidirea ta.

Când ai fost ultima dată intr-un cinematograf? Cât de recent te-ai uitat la un film alături de câţiva prietenii De când nu ai mai răsfoit un album de fotografii imprimate pe hârtie? În orice mediu ar fi redată o imagine, nu-i aşa că îţi rămâne întipărită în minte pentru mult timp?

Auguste Lumiere s-a născut la 19 octombrie 1862. El şi fratele său, Louis, au fost copiii industriaşului Antoine Lumiere, proprietar al unei uzine de aparate de fotografiat. Cei doi sunt consideraţi inventatorii primului aparat de filmat şi ai primului aparat de proiecţie cinematografică.

Pentru atragerea unui număr mai mare de spectatori, cei doi au concluzionat că aceştia ar veni în sala de cinema dacă filmele ar fi în culori. Soluţia era să coloreze imagine cu imagine filmele realizate atunci, lucru relativ uşor, dată fiind lungimea lor mică. Rezultatul a constat în nişte filme colorate, diferite de ceea ce se va numi, peste ani, film color.

Fraţii Lumiere au declarat la început că „cinematograful este o invenţie fără viitor”, însă lucrurile au evoluat altfel decât au preconizat ei. Cinematograful a devenit o nouă artă şi o nouă industrie. Astăzi, viaţa nu poate fi concepută fără posibilitatea de a filma şi de a transmite în format video orice.

Adrian Istrate, Făgăraş (Braşov)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video