Succesul pe procente

Thomas Alva Edison – inventator

Cine lucrează cu o mână leneşă sărăceşte, dar mâna celor harnici îmbogăţeşte. (Proverbele 10:4)

Poate că ai avut parte de insuccese în viaţă sau poate că lucrurile ţi-au fost oferite pe tavă. Un lucru este cert: ceea ce vei primi în viitor va depinde într-o măsură semnificativă de hărnicia ta. Foarte puţini au şansa să fie la locul şi în momentul potrivite şi astfel să aibă succes, în schimb, hărnicia şi înţelepciunea dată de sus vor conduce mereu la succes. A, încă ceva: succesul este relativ…

Societatea modernă şi mercantilismul consumerist ne-au învăţat că merităm să fim slujiţi. Reclamele, afişele ne sugerează că avem multe merite şi ni se cuvine să fim răsfăţaţi, iar electrocasnicele, maşinile, gadgeturile şi uneltele au rolul de a ne uşura viaţa şi munca. Acest fel de a vedea viaţa transformă serios noile generaţii în oameni care aşteaptă ca para mălăiaţă să cadă.

Thomas Edison nu are nevoie de o introducere lungă. E imposibil să absolvi şcoala generală fără să auzi numele lui.

Spre deosebire de alte zile din devotional, când data este marcată de naşterea unui om important, azi aş dori să vă îndrept atenţia spre o zi care marchează sfârşitul unei vieţi. Edison moare pe 18 octombrie 1931, după 84 de ani de viaţă şi mii de invenţii printre care becul, fonograful, camera de filmat, distribuţia de curent electric, microfonul pe bază de carbon etc. şi multe alte îmbunătăţiri aduse unor aparate sau soluţii existente.

Deşi nu a fost capabil să convieţuiască bine cu soţia, prietenii sau colegii de muncă, Edison a avut o filosofie de viaţă excepţională: Geniul este 1% inspiraţie şi 99% transpiraţie.

Zsolt Adorján Barabás, Târgu Secuiesc

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor