La îndemâna tuturor

William Morton – medic stomatolog

Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toti oamenii, a fost arătat. (Tit 2:11)

Într-un mod similar, evreii, deşi aveau toate informaţiile care arătau spre Mântuitorul lumii, au ales să nu facă legăturile şi nici măcar atunci când Isus S-a arătat nu au avut încredere că harul lui Dumnezeu este pentru ei. Poate şi noi ne luptăm cu greutăţi, obiceiuri sau încercări şi dorim să scăpăm de ele, dar nu găsim soluţii. Dumnezeu e gata să ne descopere ceva mai eficient şi mai puternic decât cea mai impresionantă sforţare omenească: harul Său mântuitor.

Multe lucruri evidente sunt trecute cu vederea sau desconsiderate pentru simplul motiv că nu au fost încă descoperite sau definite de cineva care să le explice şi să le prezint. Într-un mod adecvat. Natura şi mediul înconjurător ne oferă foarte multe remedii, soluţii pe care încă nu le-am descoperit în întregime şi care stau încă ascunse, aşteptând să fie scoase la lumină prin cercetare.

William Morton a fost primul medic care, la data de 16 octombrie 1846, a folosit într-o demonstraţie publică eterul ca anestezic pentru o intervenţie chirurgicală. Chiar dacă substanţa exista la vremea aceea si nu era o combinaţie secretă, medicii nu foloseau eterul ca anestezic Morton a fost cel care a revoluţionat lumea medicală folosind o substanţă pentru atenuarea durerii pacienţilor care aveau de îndurat o intervenţie chirurgicală.

Edmond Lucaciu, Braşov

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video