Doamna de fier

Margaret Thatcher – prim-ministru al Marii Britanii

Ţi s-a arătat, omule, ce este bine! Şi ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău? (Mica 6:8)

Interesant să ai o aşa viaţă! Să fii aplaudat, criticat, tu să mergi înainte, iar la final să priveşti în urmă şi să vezi că, prin tot ce ai făcut, Dumnezeu a fost Cel care ţi-a condus viaţa. Nu ai vrea şi tu să ai un caracter puternic, de fier, construit cu ajutorul lui Dumnezeu?

S-a născut pe 13 octombrie 1925 în Granthom, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. Tatăl ei, băcan de meserie, deţinea două băcănii, fiind totodată implicat în politica locală şi predicator al bisericii metodiste din localitate. Acesta şi-a crescut fiica după principiile metodiste. În 1970, Margaret a fost numită secretar de stat pentru Educaţie.

A fost prim-ministru al Marii Britanii între 1979 şi 1990, singura femeie care a ocupat această poziţie. „Doamna de fier”, cum a fost numită adeseori, a condus Partidul Conservator şi a obţinut trei victorii electorale. Dependentă de muncă, Margaret Thatcher lucra 18 ore pe zi. Abia apoi se relaxa. A rezistat într-o lume dură şi realitatea este că nu doar a condus ţara, ci a salvat-o.

„Cred că va rămâne în istorie drept cel mai mare premier britanic pe timp de pace” a declarat un alt premier, David Cameron, pentru BBC.

A încetat din viaţă la vârsta de 87 de ani, în urma unui atac cerebral.

Marta Monica Burduloi, Bodeşti (Neamţ)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor