Chemarea harului

Cristofor Columb – descoperirea Americii

Şi, după ce voi fi înălţat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toţi oamenii. (Ioan 12:32)

Fiecare om are ocazia de a răspunde chemării divine. Nemărginita bogăţie a harului Său radiază în fiecare colţ al universului. La rândul tău, ai onoarea de a fi reprezentant al Cerului. La fel cum Isus Hristos a fost trimis de Tatăl pentru a descoperi lumii dragostea, şi tu ai acest privilegiu. După atâtea veacuri, chemarea harului răsună şi azi.

Cu câteva secole în urmă, continentul american era un teritoriu în care Evanghelia nu-şi începuse lucrarea. Dumnezeu a deschis drumul spre acest teritoriu printr-un om.

La sfârşitul secolului al XV-lea, Cristofor Columb dorea să ajungă în Indii, traversând Oceanul Adantic. Timp de 8 ani a cutreierat pe la curţile imperiale cerşind ajutor financiar pentru acest proiect. Era considerat fanatic, visător şi nebun.

În 1492, Ferdinand al V-lea, regele Castiliei, şi regina Isabela au fost de acord să-i sponsorizeze expediţia. La 12 octombrie 1492, la ora 2 noaptea, un marinar a zărit pământ. Astfel a fost descoperită Lumea Nouă. Planul lui Dumnezeu pentru America urma să se împlinească. Triburile marelui continent urmau să primească vestea bună.

Columb era un om mândru, egoist, impunător, dar Dumnezeu a dorit să-I descopere dragostea Lui. Întimpul călătoriilor pe oceanul învolburat, când marinarii luptau cu talazurile înverşunate, Columb propunea să se tragă la sorţi. La fel ca în cazul lui Iona, el era cel pe care sorţul cădea de cele mai multe ori. Dumnezeu dorea să-l avertizeze.

Benone Pisuc, ITA, Cernica

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video