Totul, prin Dumnezeu

Stephen Hawking – om de ştiinţă

Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)

Astăzi e momentul când trebuie să deschid uşa şi ferestrele spre cer, spre Casă şi spre Tata şi să primesc totul, acel tot care salvează, curăţă şi binecuvântează. Astăzi este momentul să încep să fiu cine am fost creată să fiu: fiica Dumnezeului atotputernic! Te invit, prieten drag, să mi te alături în călătoria spre biruinţă aici şi acum pentru Atunci şi Acolo!

Alergăm prea adesea şi uităm să ne oprim şi să privim în noi. Uneori, ne este teamă de ce am putea descoperi acolo, alteori, suntem prea ocupaţi cu ceea ce este în exterior. Uităm că nu în noi trebuie să căutăm puterea de a merge mai departe, d la Dumnezeu.

Am auzit despre un mare om de ştiinţă şi despre ideea lui de a recrea din nou vidul din care, în opinia lui, s-ar fi format lumea. Nu i-am dat atenţie, considerându-l cel puţin deplasat. Apoi am descoperit povestea lui de viaţă şi am înţeles cât de puţin credincioasă sunt eu. Am văzut cum viaţa i-a fost schimbată peste noapte. Am văzut cum dintr-un tânăr plin de vigoare şi avânt, Stephen Hawking a ajuns pas cu pas în căruciorul cu rotile, fiind aproape redus la tăcere. Şi totuşi el a învins obstacolele, a reuşit să treacă dincolo de ceea ce pentru unii părea sfârşitul şi s-a ridicat pentru a spune lumii ce avea de spus.

Am înţeles din toată această poveste că, uneori, eu, creştina care merge la biserică, dă zedme şi se implică în programul bisericii uit că „pot totul în Hristos, care mă întăreşte”. Am un Dumnezeu care mă poate purta pe braţele Sale pline de iubire, iar eu uit uşa dinspre cer încuiată.

Cristina Capră, Ţigăneşti (Teleorman)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video