Ce faci pentru a ajunge la țintă?

Ueli Steck

Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări. Şi ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veşteji; noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veşteji. (1 Corinteni 9:25)

Muntele cel mare care merită trecut în palmaresul nostru este viaţa veşnică. Fără această victorie, celelalte se vor pierde în istorie. Este nevoie de mult antrenament, însă pe măsură ce ne apropiem de ţintă, priveliştea va deveni tot mai frumoasă şi ne vom da seama că pregătirea a meritat. Să ne antrenăm astăzi pentru a urca cel mai important munte al vieţii noastre: veşnicia.

Un record mondial se obţine în cele mai multe cazuri în urma muncii susţinute intr-un anumit domeniu.

Ueli Steck este un alpinist elveţian care s-a născut în 4 octombrie 1976. Încă din copilărie, a fost fascinat de imaginea oferită de faţa nordică a muntelui Eiger, iar la vârsta de 18 ani, după aproape un an de antrenament, a urcat pentru prima dată muntele acesta. Mai târziu, în anul 2007, a doborât recordul de viteză pentru traseul principal Heckmair de pe faţa nordică a aceluiaşi munte. În anul 2009, a mai doborât un record de viteză, de data aceasta pentru traseul Schmid al feţei nordice a Matterhomului, iar un alt record de viteză pe care îl deţine este pentru traseul de pe faţa nordică a munţilor Grandes Jorasses.

În anul 2012, a urcat creasta sud-estică a Everestului, fără oxigen suplimentar, iar în anul 2013, după câteva încercări eşuate şi accidente în anii anteriori, a reuşit să cucerească muntele Annapurna. Pentru a reuşi, cel mai important lucru, în opinia lui, este antrenamentul, munca tenace.

Andreea Ianoşi, Reghin

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor