O inimă nouă

Michael DeBakey

Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de came. (Ezechiel 36:26)

Deşi probabil nu avem nevoie de o inimă artificială pentru a ne menţine funcţia cardiacă, totuşi avem cu toţii nevoie de o schimbare a inimii, astfel încât inima noastră să iubească aşa cum iubeşte Dumnezeu. Schimbarea aceasta a fost promisă de Dumnezeu, aşa că poţi merge chiar azi la o consultaţie divină. Rata de succes este maximă – 100%.

Bolile cardiovasculare sunt foarte frecvente în zilele noastre. Unele dintre ele sunt atât de grave, încât necesită operaţii pentru ca bolnavul să poată supravieţui.

Intervenţiile cardiovasculare sunt astăzi posibile şi datorită unui chirurg născut în această zi în urmă cu mai bine de 100 de ani. În anul 1932, Michael DeBakey a inventat o pompă peristaltică, aceasta găsindu-şi locul în medicină 20 de ani mai târziu. Datorită ei, operaţia pe cord deschis a devenit o realitate.

Pionier în ce priveşte dezvoltarea unei inimi artificiale, DeBakey a fost primul care a folosit cu succes o pompă cardiacă externă într-un pacient uman. Împreună cu echipa lui Robert Jarvik, acesta a participat la crearea inimii artificiale Jarvik-7, prima inimă artificială implantată cu succes unui om.

Andreea Ianoşi, Reghin

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor