Un remediu plin de speranță

John James Rickard Macleod – descoperitorul insulinei

Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru. (Romani 6:23)

John Macleod a adus multă speranţă în rândul celor care suferă de diabet, descoperind posibilitatea unui tratament. Mai mult decât atât, Isus ne-a dat fiecăruia dintre noi motive să sperăm la o viaţă mai bună şi mai frumoasă, prin faptul că ne-a descoperit şi ne-a oferit remediul împotriva păcatului, boală de care suferă orice om.

Statisticile din ultimii ani ne arată că toţi mai mulţi oameni sunt bolnavi de diabet. Doar în ţara noastră sunt aproximativ două milioane de persoane diagnosticate cu această boală. Pentru ei, speranţa de a-şi continua viaţa depinde de insulina cu care se pot trata. Astfel că toată atenţia ni se îndreaptă spre John Macleod, care a descoperit insulina.

Macleod s-a născut pe data de 6 septembrie 1876 în Clunie, Scoţia. În anul 1898, a obţinut un doctorat în medicină de la Universitatea din Aberdeen, iar apoi a petrecut un an studiind biochimia la Universitatea din Leipzig, Germania.

La sfârşitul anului 1920, Macleod a fost abordat de Frederick Grant Banting, un medic canadian tânăr care a avut ideea de a vindeca diabetul folosind un extras din pancreas. Macleod nu a fost prea entuziasmat de această idee, ştiind de eşecul altor cercetători în această direcţie. În vara anului 1923, experimentele au fost reluate cu mai mult interes, iar cei doi au demonstrat că insulina este derivată din insulare si nu din tesutul acinar al pancreasului. Pentru descoperirea insulinei, cei doi au primit Premiul Nobel pentru Medicină.

Ingrid Cătinean, Târgu Mureş

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video