A fi considerat „cel mai”

Aleksandr Serglieevici Puşkin – poet rus

Căci Domnul este un Dumnezeu mare, este un împărat mare, mai presus de toţi dumnezeii. (Psalmii 95:3)

Poate că vei uita numele lui Puşkin, dar vreau să rămâi cu următoarea idee: fiecare dintre noi poate deveni „cel mai”, pentru că avem un Dumnezeu care este „Cel mai”. Înainte de a închide devoţionalul, te rog să răspunzi la următoarea întrebare adresată de psalmist: „Care dumnezeu este mare ca Dumnezeul nostru?” Fie ca răspunsul să facă diferenţa în viaţa ta.

Îţi aduci aminte cum a fost pentru prima oară când cineva, într-un mod oficial, ţi-a spus că eşti talentat(ă)? Pentru mine, experienţa aceasta a fost ca o rampă de lansare pentru viitor.

Vreau să ţi-l prezint în câteva cuvinte pe cel mai mare poet rus: Aleksandr Sergheevici Puşkin. S-a născut la Moscova în data de 6 iunie 1799, într-o familie de nobili de viţă veche. Tânărul şi-a câştigat renumele la incredibila vârstă de 15 ani, când a scris primul poem,„Ruslan şi Ludmila”.

Chiar dacă a fost considerat cel mai mare poet al Rusiei, Puşkin a avut provocări imense, de la interzicerea de a mai publica, prin ordin strict din partea guvernului, până la deportări în Siberia sau în nordul Rusiei. El însă nu a renunţat, ci a continuat să fie întotdeauna „cel mai”.

Opera sa cea mai reprezentativă sau chiar capodopera sa a fost romanul în versuri Evgheni Oneghin, care a adus triumful realismului în literatura rusă.

Daniel Daniluc, Hârlău (Iaşi)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor