Sunete „ușoare”

Mickey Mouse – personaj animat

Un cuvânt s-a furişat până la mine, şi urechea mea i-a prins sunetele uşoare. (Iov 4:l2)

Azi, te invit să te gândeşti la ce-ţi place să asculţi cel mai des în căştile telefonului tău. Te rog ca, pentru câteva momente, să te întrebi dacă nu cumva sunetele „uşoare” care fac parte din lista preferinţelor tale n-au fost, cândva, cenzurate. Propune-ţi o curăţenie în gânduri şi scoate de pe portativul minţii muzica nepotrivită. Îţi doresc să experimentezi o zi cu acorduri cereşti!

În copilărie, îmi plăcea mult să mă delectez cu aventurile personajelor din desenele animate cu Mickey Mouse. În ciuda faptului că aveam un timp limitat pentru televizor, iar părinţii insistau să iubesc cărţile, visam să am parte şi eu de peripeţii ca acelea.

Pe 23 mai 1929, s-a lansat prima animaţie Mickey Mouse cu sunet, Copilul carnavalului. A fost cea de-a noua producţie din seria cu Mickey Mouse şi prima în care şoricelul vorbea.

Dincolo de faptul că a distrat generaţii întregi de copii, personajul Mickey Mouse a stârnit şi controverse de-a lungul anilor. Spre exemplu, în Germania, acest desen animat a fost interzis pentru că cenzorilor nemţi li se părea că desenele cu Mickey îi înfăţişează pe germani ca fiind personaje negative şi că încurajează sentimentele antigermane. În România, Mickey a fost interzis în cinematografe pentru că autorităţile se temeau că cei mici vor fi îngroziţi să vadă un şoarece mare cât ecranul. În Italia, Mickey a fost „acuzat” că nu încurajează (ca alte personaje ale literaturii pentru copii) spiritul imperialist al revoluţiei fasciste. A scăpat de cenzură ca prin minune, o vreme, pentru că se spune că era preferatul copiilor lui Benito Mussolini.

Multe lucruri ne plac, dar nu toate sunt bune.

Marcella Cuşnir, Chişinău

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor