O viață dedicată

John Elliot – misionar printre indieni

Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice, în dreapta Ta. (Psalmii 16:11)

Dumnezeu ne-a creat cu un scop: să fim copiii Lui şi să trăim o viaţă dedicată Lui şi lucrării Sale, indiferent de lucrul cu care ne îndeletnicim. El doreşte ca prin ceea ce facem să-l aducem slavă, şi prin influenţa noastră bună să arătăm lumii cât de mult ne iubeşte El. Fie ca Dumnezeu să ne conducă în toate lucrurile şi să ne călăuzească pe cărarea vieţii!

Este foarte probabil să fi auzit cel puţin o poveste de viaţă a unui om ce s-a devotat cu totul lucrării lui Dumnezeu, renunţând la confortul personal. Poate că şi tu ai tânjit la o viaţă de strânsă legătură cu Dumnezeu, condusă de voia Sa.

John Elliot s-a născut în 1604 la Widford, Anglia. A studiat la Universitatea Cambridge. Prin influenţa pastorului Thomas Hooker, Elliot a înţeles adevărul Evangheliei, şi-a dat seama de abaterile bisericii oficiale şi a părăsit-o. Din cauza prigoanei dezlănţuite de biserica de stat a plecat în America. Pe când era pastor în Roxbury, Massachusetts, Domnul i-a atras atenţia asupra indienilor care nu ştiau nimic despre mântuire. Elliot s-a împrietenit cu ei şi a învăţat limba lor. Apoi le-a predicat Evanghelia, fără traducător. Din 1646, şi-a dedicat jumătate din timpul său lucrării misionare printre indienii din Nonantum.

Cuvântul a adus rod, mulţi indieni fiind convertiţi. Ei au părăsit viaţa de beţie şi stricăciune şi, prin Duhul Sfânt, au devenit oameni noi cu o viaţă frumoasă, curată şi paşnică. Elliot a tradus Biblia în limba algonqu-iană, vorbită de numeroase triburi de indieni.

Ilie Cotruţă, ITA, Cernica

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor