Însoțitori de nădejde

Grupul secret „Solidaritatea evreiască”

Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor înecat dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde. (Isaia 43:2)

La fel s-a întâmplat şi cu Isus. Fără să aibă vreo vină, a fost omorât. El ştia însă că moartea Lui va oferi speranţă, bucurie şi viaţă miliardelor de oameni. Iar acum, după ce ne-a dăruit viaţa Sa, ne promite că va fi cu noi oriunde şi oricând, în apă, în foc şi chiar şi-n trenurile morţii. Va fi lângă mine şi lângă tine. Crede-L!

Vedem uneori în filmele de acţiune de la Hollywood scenarii în care lumea este în pericol, iar la sfârşit, eroul principal o salvează folosind toate mijloacele posibile. Asemenea scene poţi vedea însă nu doar în filme, ci şi în viaţa reală.

S-a întâmplat într-o zi de primăvară. Două sute de copii mergeau cu trenul spre… o tabără. În locul părinţilor şi al instructorilor, copiii erau însoţiţi însă de soldaţi germani, iar trenul se îndrepta spre tabăra de concentrare de la Auschwitz. Era 19 aprilie 1943. Copiii aceia erau fiii şi fiicele evreilor din teritoriile ocupate de nazişti.

Auschwitz! La auzul acestui nume, ne trec fiorii. Am citit şi am auzit despre lucrurile teribile care s-au întâmplat în lagărele naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Copilaşii aceia urmau să fie adăugaţi pe lista de exterminare.

Două sute de vieţi care nu mai aveau niciun viitor. Însă aici, în momentul crucial, apar eroii – membrii grupului secret „Solidaritatea evreiească”, din Belgia, care, după o luptă cruntă cu soldaţii germani, au reuşit să elibereze cei două sute de copii evrei. Da, au reuşit! Însă scenariul se schimbă un pic faţă de Hollywood, căci ei au făcut-o cu preţul propriilor vieţi.

Daria Plahotnic, Chişinău

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor