Fii o binecuvântare!

Iuliu Haţieganu – pionierul şcolii medicale clujene

Îndeamnă-i să facă bine, să fie bogaţi în fapte bane, să fie darnici, gata să simtă împreună cu alţii. (1 Timotei 6:18)

Să fii o binecuvântare pentru ceilalţi, să le alini suferinţa şi să cauţi să le împlineşti nevoile – lucrurile acestea pot întoarce lumea cu susul în jos. Această abordare a vieţii – a fi de ajutor celor din jur, urmând exemplul Domnului Hristos şi a sluji – poate dărâma barierele sufletelor care nu mai au speranţă şi putere, sădind astfel credinţă şi un strop de fericire. Fii o binecuvântare astăzi!

Ce poate fi mai măreţ în lumea aceasta decât să fii o binecuvântare pentru alţii? Iuliu Haţieganu (n. 14 aprilie 1885) a avut misiunea de tămăduitor al trupurilor bolnavilor şi de îndrumător al studenţilor săi, arătându-le celor din jur că facerea de bine este o chemare adresată tuturor oamenilor.

Haţieganu s-a făcut cunoscut încă din 1914 în literatura de specialitate printr-un studiu asupra galactozuriei alimentare, publicat într-o revistă de la Budapesta. A fost unul dintre delegaţii tineretului universitar la Adunarea Naţională de la Alba Iulia, susţinând în faţa Consiliului Dirigent al Transilvaniei înfiinţarea Universităţii din Cluj.

Profesorul Haţieganu, al cărui nume îl poartă Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj, a fost un exemplu rar. Marele merit al lui a fost acela că a reuşit să formeze un corp didactic excepţional, care a dus mai departe valoarea medicinei româneşti.

Personalitate puternică, el a format o echipă care s-a transforma. Într-un colectiv de elită, atât la catedre, cât şi în clinici.

Rebeca Noaţă, ITA, Cernica

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video