Băiatul care și-a îndeplinit visul

Washington Irving – scriitor american

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

Washington Irving şi-a îndeplinit visul. Visul tău care este? Ce vrei să devii? Care este scopul tău în viaţă? Dacă ştii, cât de mult lupţi pentru a-l îndeplini? Dacă nu ştii, roagă-L pe Dumnezeu să ţi-L descopere!

Washington Irving s-a născut pe data de 3 aprilie 1783, în oraşul Washington. Mama sa i-a pus numele după preşedintele George Washington.

Băiatul a învăţat să citească şi să scrie, iar cititul a devenit o pasiune. Cărţile Robinson Crusoe şi Sinbad Marinarul l-au făcut să se gândească la orizonturile întinse de peste ocean. A început să-şi dorească să devină marinar. Irving nu a fost un băieţel sănătos. Când a crescut, starea lui de sănătate s-a agravat, iar fraţii lui au fost nevoiţi să îl trimită într-o călătorie peste ocean, sperând că se va recupera.

Washington a călătorit în Spania, Italia, Franţa şi Anglia, făcându-şi mulţi prieteni. A învăţat o mulţime de lucruri noi, printre care limbile franceză şi italiană. A călătorit prin sate şi oraşe pentru a învăţa despre obiceiurile oamenilor şi pentru a se bucura de aventuri împreună cu prietenii lui. A vizitat locurile despre care citise în cărţi, iar starea sănătăţii lui s-a îmbunătăţit. Din lipsa banilor, a fost nevoit să se întoarcă acasă.

Ulterior, a participat la multe alte expediţii despre care a scris cărţi. A devenit un autor bine vândut şi a pledat pentru scris ca profesie legitimă, susţinând legi care să protejeze scriitorii.

Iosif Vasilache, ITA, Cernica

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video