A murit ca alții să trăiască

Wilhelm Roentgen – fizician german

Oare nu vă gândiţi că este în folosul vostru să moară un singur om pentru norod şi să nu piară tot neamul? (Ioan 11:50)

Nu trebuie să fim dotaţi cu un IQ de geniu pentru a descoperi lucruri noi sau pentru a lăsa o lecţie de viaţă în urma noastră. Tot ceea ce contează este să perseverăm în acţiunile noastre şi să ne încredem în Cel Preaînalt. Eşecul repetat este una dintre treptele sigure spre succes atunci când nu renunţăm la visul nostru. „Ori de câte ori vă aflaţi de partea majorităţii, este timpul pentru a vă opri şi a reflecta.” (Mark Twain)

Puţini sunt oamenii care sunt dispuşi să-şi sacrifice viaţa în folosul altora. Însă unii dintre aceia care au făcut lucrul acesta au lăsat în urma lor descoperiri şi realizări care schimbă şi salvează vieţi omeneşti chiar şi astăzi.

Wilhelm Roentgen s-a născut pe 27 martie 1845 în Lennep, Germania. În 1862, s-a înscris la Şcoala Tehnică din Utrecht, iar în 1865 a devenit student al universităţii de acolo, dar nu a obţinut creditele necesare pentru a fi promovat. În 1865, a plecat la Zurich şi, datorită sistemului elveţian, s-a înscris la Institutul Politehnic, unde a studiat cu fizicieni celebri ai timpului său, precum Kundt sau Clausius. După terminarea cursurilor şi obţinerea doctoratului. Roentgen a predat la diferite universităţi din Germania. În 1895, a descoperit razele X, iar în 1901 a primit Premiul Nobel pentru cercetările sale revoluţionare. În 1923, a murit bolnav de cancer intestinal, ca urmare a experimentelor cu raze X.

Descoperirea razelor X a însemnat o adevărată revoluţie, în special pentru medicină şi cercetarea biologică. Razele care poartă numele lui Roentgen sunt folosite astăzi în mod curent în diagnosticarea şi tratarea diferitelor afecţiuni ale omului.

Luminiţa Marcu, LTA, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video