Un plan măreț

Edward Alexander Sutherland

Doamne, călăuzeşte-mă pe calea plăcută Ţie! […] Netezeşte calea Ta sub paşii mei! (Psalmii 5:8)

Dumnezeu are un plan măreţ pentru fiecare dintre noi. Trebuie doar să ne lăsăm conduşi de El şi să-L punem pe primul loc pe lista priorităţilor pentru viaţa noastră.

În 1865, Joseph şi Mary Sutherland şi-au părăsit căminul din Wisconsin şi au plecat spre Iowa. Aşteptau primul lor copil şi sperau să ajungă la destinaţie înainte să se nască bebeluşul. Însă, în dimineaţa geroasă de 3 martie 1865, în timp ce caravana traversa fluviul Mississippi, s-a născut Edward Alexander.

Edward a devenit un lider adevărat. Prin naştere, prin dedicare plină de avânt tineresc şi prin experienţă constructivă, el a dobândit însuşirile ce caracterizează un lider. În tinereţe, alături de asociaţii săi a înfiinţat două colegii importante, care astăzi sunt centre de succes pentru educarea tinerilor – Colegiul Walla Walla şi Colegiul Misionar „Emmanuel” (acum, o parte a Universităţii Andrews). Ulterior, Dumnezeu l-a condus la ferma pietroasă şi neglijată care va deveni locul Şcolii şi al Sanatoriului Madison. Timp de cincizeci de ani, Sutherland a condus Madison (un colegiu de prestigiu, cu finanţare proprie).

Ca medic, pastor şi „tată” al educaţiei în şcolile adventiste, Sutherland a fost un om umil şi credincios, care se întreba înainte de a începe un proiect: „Este după voia lui Dumnezeu?” Când avea certitudinea privind voia lui Dumnezeu, îşi canaliza orice energie a fiinţei pentru a împlini planul divin rapid şi eficient.

Samuel-Andrei Dunăreanu, Ciupercenii Vechi (Olt)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video