Calea spre succes

Morarji Desai – politician

Smeriţi-vă dar sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalţe! Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. (1 Petru 5:6,7)

Morarji a fost un om curajos care a ţinut la principiile lui, preocupat întotdeauna de binele celor din jur, un om sincer, dornic să le spună oamenilor adevărul. El spunea: „în orice moment, viaţa poate deveni dificilă: de asemenea, în orice moment, viaţa poate deveni uşoară. Totul depinde de modul în care te raportezi la ea.” Ziua de azi e specială. Te vei reîntâlni cu ea abia peste patru ani. Încearcă să trăieşti adevărul în fiecare moment şi vei atinge ţinte înalte.

Probabil că ai trecut până acum printr-un moment în care ai fi dorit să atingi un anumit ţel, dar nu ştiai cum sau, probabil, te-ai confruntat cu un moment în care nu ştiai ce drum să alegi. Poate chiar acum te confrunţi cu un astfel de moment.

În anul 1896, în India, s-a născut Morarji Desai, primul copil dintre cei şapte ai unui învăţător sărac. În ciuda sărăciei familiei sale, a căutat să fie un exemplu. Morarji a învăţat de la tatăl său că trebuie să muncească din greu şi că întotdeauna trebuie să prezinte adevărul asa cum este.

În anul 1930, Morarji a descoperit învăţăturile lui Mahatma Gandhi, pe care le-a acceptat şi, totodată, a devenit membru activ al cauzei acestuia. Deşi a trebuit să suporte, de cel puţin trei ori, închisoarea pentru aceste convingeri, Morarji Desai a rămas tare pe poziţie. După anul 1946, a deţinut mai multe funcţii politice şi a realizat unele reforme. În anul 1977, a fost numit în funcţia de prim-ministru al Indiei.
Alexandru Curcan, LTA, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor