Pasiune molipsitoare

Lazar Berman – pianist rus

Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. (Coloseni 3:23)

Când faci ce îţi place, se vede şi îi motivezi pe alţii să facă şi ei la fel. Obişnuieşte-te să lucrezi cu plăcere şi vei avea nu doar succes, ci şi satisfacţia faptului că i-ai ajutat şi pe alţii să îşi descopere pasiunea. Nu uita că Dumnezeu are un plan cu tine, iar dacă tu nu lucrezi cu pasiune, s-ar putea ca El să nu ducă planul Său cu tine la bun sfârşit.

Când iubeşti ceva şi faci un lucru din pasiune, lucrurile vin ca de la sine. Avem o mulţime de exemple de oameni care, iubind ceea ce au făcut, au rămas în istorie. Fie că vorbim de muzicieni, scriitori sau pictori, toţi au avut ceva în comun: PASIUNEA.

Lazar Naumovich Berman a început să studieze pianul cu mama sa, elevă a lui Skriabin şi Prokofiev. La doar 10 ani, a concertat cu Orchestra Filarmonică din Moscova. A studiat la Conservatorul din Moscova cu Alexander Goldenweiser, fiind influenţat de marele Sofronitzky. Ziarele l-au numit „ultimul mare romantic al pianisticii ruse”. A devenit faimos pentru tehnica sa incredibilă şi pentru faptul că putea cânta ultima mişcare a Sonatei nr. 2 de Chopin în mai puţin de 50 de secunde. Câştigător al Concursului„Franz Liszt” de la Budapesta şi al Concursului „Regina Elisabeta” din Belgia, a fost socotit „al doilea Liszt”.

Un mare impresar i-a organizat un mare turneu în America, la mijlocul anilor ’70. Marele pianist Emil Gilels, la debutul său în America, a declarat că singurul pianist din lume care îi era superior este Sviatoslav Richter. După câţiva ani, şi-a schimbat părerea, spunând că Berman le era superior amândurora.

Gabriela Mihăicuţă, Socodor (Arad)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor